Vaniljrutor som bakas i långpanna.

Vaniljrutor med daim

Klassisk mördegskaka som bakas med en krämig vaniljfyllning tillsammans med hackad daim i en långpanna. Dessa vaniljrutor är oemotståndligt goda! Servera den som den är eller tillsammans med vaniljkräm eller vispgrädde.

7,5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 msk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
375 gram kallt smör
1 dl mandelspån

Fyllning
3 ägg
2,5 dl kesella
2 dl créme fraiche
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st dubbeldaim

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Förbered en långpanna (25×35 cm) med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med smör.
  2. Arbeta ihop mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och tärnat smör till en smulig deg.
  3. Tryck ut hälften av degen i långpannan.
  4. Fyllning, blanda kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker krämigt, tillsätt äggen ett i taget och rör till en slät kräm.
  5. Häll fyllningen över degen. Hacka daim och fördela den ovanpå fyllningen. Blanda resten av smuldegen med mandelspån och strö den över fyllningen.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna. Skär dina vaniljrutor med daim och sikta över florsocker innan servering.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *