Vaniljkräm

Vaniljkräm

Den viktigaste tårtfyllningen är Vaniljkräm, tycker jag. En god, tjock och krämig vaniljkräm. Många verkar rädda för att göra egen vaniljkräm, men faktum är att det inte är svårt alls. Ge det ett försök. Låt inte krämen koka i kastrullen, den ska sjuda under omrörning, annars bränns den lätt.

2,5 dl mjölk
1 vaniljstång, delade och urskrapad
3/4 dl strösocker
4 äggulor
2,5 msk maizena
50 gram mjukt smör

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna, lägg dem i en kastrull tillsammans med mjölken. Vänta med att slå på plattan tills du blandat resten av ingredienserna.
  2. Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt. Låt mjölken få ett uppkok.
  3. När mjölken fått ett uppkok, slå den i en stråle över äggvispet och rör hela tiden. Häll tillbaka i kastrullen och sänk värmen. Låt sjuda under omrörning tills det tjocknar och blir en kräm. Ta från värmen och rör ner smöret.
  4. Häll upp krämen i en bunke, plasta och ställ i kylen.
Krämen tjocknar på sig i kylen också, så gör den ett par timmar innan du ska lägga ihop tårtan.
Gilla och dela gärna inlägget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *