Laddar
Tuppkaka med pepparkakssmak

Tuppkaka med pepparkakssmak

Tuppkaka är en enkel kaka som går snabbt att dra ihop. Tuppkaka med pepparkakssmak är julversionen, den är precis lika lätt som originalreceptet och ger en god julig smak. Den här kakan får ett frasigare yttre medan innanmätet nästan blir som en kladdkaka. Den här kakan blir minst lika god utan kryddorna.

75 gram smör
1,5 msk pepparkakskrydda
2 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 dl mandelflarn
Florsocker att pudra över innan servering

  1. Sätt ugnen på 200 grader, och förbered en rund form. Det kan vara en pajform eller en springform, ca 22-24 cm i diameter, smöra och bröa med ströbröd.
  2. Smält smöret tillsammans med pepparkakskryddorna och låt svalna något. 
  3. Vispa ägg och strösocker poröst. Vänd försiktigt ner pepparkakssmöret och mjölet, rör tills den blir slät och häll sedan i formen. Strö över flagad mandel och grädda kakan i ca 17-20 minuter – håll koll, alla ugnar gräddar olika. Kolla med en sticka, den ska vara fuktig när du tar upp den ur kakan. Pudra med florsocker när din tuppkaka med pepparkakssmak har svalnat. Precis innan servering!
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *