Tigerkaka med apelsin och choklad

Tigerkaka med apelsin och choklad

En saftig tigerkaka med apelsin och choklad. Den gamla klassikern fast lite godare. Smaksätt den ljusa smeten med apelsinzest och den mörka med en god, smält choklad. Tigerkaka med apelsin och choklad bakas i en avlång brödform och passar perfekt att frysa ner.

100 gram smör, smält
1 dl mjölk
3 ägg
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

2 msk kakao
1 Apelsin
50 gram choklad

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa brödformen med smör och ströbröd, eller fodra den med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och ställ åt sidan, bland ner mjölken.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt.
  4. Smält chokladen och ställ åt sidan.
  5. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd ner i smeten.
  6. Häll över hälften av smeten i en annan bunke, blanda kakao och choklad i den ena och riv apelsinzest i den andra.
  7. Häll den ljusa i formen först, och häll sedan över chokladsmeten. Blanda slarvigt med en gaffel. Grädda din Tigerkaka med apelsin och choklad i ca 35-40 minuter, kolla med en provsticka innan du tar ut den ur ugnen.
  8. När du river skalet från apelsinen så är det viktigt att bara ta med det yttersta. Om man river ner det vita så smakar det beskt. Valet av choklad är upp till dig, men en mörkare sort ger godare smak.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar