Sockerkaka, klassisk

Sockerkaka

Gör den som en klassisk sockerkaka eller gör den lite lyxigare – med vaniljkräm och blåbär. Gör det enkelt för dig, rör ihop en kall marsankräm eller gör din egen. Vaniljkrämen bakas i sockerkakan så varje bit får en stor klick vaniljkräm.

75 gram smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 citron, skalet

Fyllning
1-2 dl färska eller frysta blåbär
1 dl vaniljkräm

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en sockerkaksform. Förbered även vaniljkrämen i förväg så att den är klar innan du drar igång med sockerkakan.
  2. Smält smöret försiktigt i en kastrull och ta från värmen.
  3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och fluffigt.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i äggvispet.
  5. Blanda mjölken med smöret och rör ner det i smeten. Riv ner citronzest. När smeten är slät häller du över den i formen.
  6. Strö över blåbär och rör ner dem slarvigt med en gaffel. Klicka ner stora klickar av vaniljkräm och grädda sedan kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter.
  7. Vill du göra en enkel och klassisk sockerkaka skippar du bara blåbär och vaniljkräm.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

1 kommentar på “Sockerkaka”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *