Snickerspaj

Snickerspaj

Världens godaste snickerspaj är faktiskt inte så svår att göra. Den blir verkligen god och det är omöjligt att bara ta en bit. Seg kola, salta nötter och en god chokladtopping, ja ni hör ju själva!

Pajskal
225g vetemjöl
150g kallt smör
60g florsocker
1 äggula
1 msk kallt vatten

Kolafyllning
2 burkar kondenserad mjölk a 397g
2-3 dl grovt hackade jordnötter

Topping
250g mjölkchoklad
2 msk jordnötssmör creamy

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pajskal. Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller pulsera ihop dem i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Nagga pajformen och ställ den i frysen i ca 30 minuter. Grädda den mitt i ugnen i 12-15 minuter. Den ska bli gyllene. Låt svalna helt.
  3. Kolafyllning. Häll ut den kondenserade mjölken ur båda burkarna i en ganska djup kastrull. Värm försiktigt upp tills den börjar koka och låt den sedan koka försiktigt i 20-25 minuter under konstant omrörning. Ta från värmen och rör ner de hackade nötterna. Häll över i det avsvalnade pajskalet och bred ut den jämnt.
  4. Topping. Smält chokladen försiktigt över ett vattenbad tillsammans med jordnötssmöret. Häll över den avsvalnade kolan och stryk ut den. Låt stå i 1-2 timmar i kylen innan servering.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar