Snickersglass

Snickersglass

Jag älskar Snickers. Det är det godaste godiset och jag kan aldrig äta mig trött på det. Om du också är tokig i det så kommer du att älska det här – Snickersglass. Den är gjord på just det, och smakar bara Snickers!

5 dl vispgrädde
3 st snickers á 50 gram (+ 1 st till för garnering)
1 burk kondenserad mjölk

  1. Häll vispgrädden i en kastrull och hacka snickers grovt och lägg i grädden, sjud upp och låt sjuda till godiset smält. Ta från plattan och täck med plastfolie, tänk på att folien ska ha kontakt med ytan på grädden för att undvika att kondens bildas. Låt svalna helt.
  2. Vispa upp snickersgrädden till lite mer än lättvispat, vänd ner kondenserad mjölk och häll blandningen i en bunke med lock eller täck med folie.
  3. Låt stå i frysen, helst över natten eller över dagen om den ska serveras på kvällen.
  4. Servera din snickersglass som den är med bitar av snickers.
  • Tänk på att snickersgrädden måste svalna helt för att kunna vispas upp.
  • Förbered gärna glassen dagen innan den ska serveras, alternativt på morgonen samma dag så den riktigt hinner frysas.
  • Glassen blir rätt så tung och mäktig, en glasskula är tillräckligt.
Snickerglass görs med fördel dagen innan den ska serveras, så den hinner frysa ordentligt över natten.
Gilla och dela gärna inlägget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *