Snabb bärpaj med rårörd vaniljvisp

Bärpaj, rårörd vaniljvisp

Snabb bärpaj med rårörd vaniljvisp är något som är busenkel att dra ihop. I smulpajen har jag mandel för en extra crunch, kan uteslutas om man vill. Servera den med rårörd vaniljvisp eller vaniljglass. Ät helst pajen ljummen, då smakar den som bäst!

1 liter färska eller frysta bär. Hallon och blåbär
2 msk maizenastärkelse
0,5 dl strösocker
1 citron, skalet

Smuldeg
50g rumsvarmt smör
1,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokos
1 dl råsocker
1,5 dl rostade mandelspån

Rårörd vaniljvisp
3 dl vispgrädde
4 äggulor
0,5 dl strösocker
1 vaniljstång

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda bären med maizena, strösocker och citronzest. Häll över i en stor pajform.
  3. Nyp ihop alla ingredienserna utom mandeln till en smulig deg. Blanda ner mandelspån sist så de inte går sönder allt för mycket.
  4.  Strö smuldegen över bären och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter, tills smuldegen blir gyllene.
  5. Rårörd vaniljvisp. Vispa grädden ordentligt.
  6. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och  lägg dem tillsammans med strösocker och äggulorna i en bunke och vispa detta luftigt. Blanda med grädden. Låt stå ett par minuter innan servering så vaniljsmaken hinner utvecklas ordentligt.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar