S´more bars

S´more bars

Härligt amerikanska S´more bars som är enkla att baka och som blir barnsligt goda. Mjukseg havre/kakbotten, mörk choklad och marshmallows som blir riktigt seg och god. Inte alls krångliga att göra, och det går snabbt! Välj själv om du vill ha mörk choklad eller mjölkchoklad.

Botten
85 gram smör
3 msk farinsocker
1 dl sirap
1,5 dl vetemjöl
4,5 dl havregryn
8 st digestivekex (eller andra kex ca 100 gram, krossas till ett smul)

170 gram choklad, gärna 65-70 %
ca 80 gram mini marshmallows


  1. Sätt ugnen på 180 grader. Förbered en fyrkantig form, 20×20 cm med bakplåtspapper i botten och kanterna smörade.
  2. Smält samman smör, farinsocker och sirap i en kastrull, låt svalna ett par minuter.
  3. I en bunke, blanda vetemjöl, havregryn och digestivekex (krossade till ett smul). Häll över smörblandningen och rör till en smulig massa.
  4. Tryck ut lite mer än hälften i botten på formen. Hacka chokladen och strö den över, toppa med marshmallows och strö över resterande smuldeg. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter, tills smuldegen blir gyllene och marshmallowsen börja ta färg.
  5. Skär dina S´more bars i rektangulära rutor eller mindre munsbitar. Ät dem gärna när de är varma, då är chokladen och marshmallowsen som segast.

Här finns gott om utrymme att låta fantasin flöda. Testa olika typer av choklad, gå i med nötter eller flingsalt.
Jag använde digistivekex, men det går minst lika bra med andra kex, salta kex ex.

Välj själv om du vill ha mörkare choklad, eller mjölkchoklad. Jag personligen föredrar en mörkare choklad i det här bakverket då jag upplever att det bryter av det söta.
Skär dina S´more bars i små munsbitar, eller srörre bars. Du ser på dem när de börjar bli klara då den vita marshmallowsen får en gyllene yta, precis som när man grillar dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.