Sega havrerutor med choklad

Havrerutor

De här klassiska kakorna brukar oftast göras med nougat, men jag har gjort en egen variant, nämligen med choklad. Svårare än så är det inte. Sega havrerutor med choklad är otroligt goda och enkla att göra!

100 gram smör
4 dl havregryn
1 dl strösocker
2 msk mjöl
1 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver

200 gram mjölkchoklad till topping.

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Förbered en fyrkantig form, 20×20 cm med ett bakplåtspapper i botten.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Blanda övriga ingredienserna (inte chokladen) i en bunke tillsammans med smöret. Rör ihop till en massa.
  4. Tryck ut massan i formen, rätt hårt och jämt. Grädda den mitt i ugnen i ca 10 minuter tills den blir gyllene.
  5. Under tiden som kakan gräddas hackar man chokladen fint. Strö den över kakan direkt när den kommer ut ur ugnen och är varm, låt vara ca två minuter så chokladen hinner smälta, och bred sedan ut den med en sked eller kniv.
  6. Skär dina sega havrerutor med choklad i rutor.
Vill man inte ha mjölkchoklad på Havrerutorna kan man toppa dem med nougat.
Hacka chokladen i bitar och strö den över kakan direkt när den kommer ut ur ugnen, så smälter den på ca två minuter, bred ut den med en sked eller slickepott.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar