Laddar
Saftig saffranskaka

Saftig saffranskaka

En saftig saffranskaka som bakas i avlång bakform. Den är inte lika luftig som en sockerkaka, mer tung och saftig som en mazarin, eftersom den görs på mandelmjöl. Otroligt god och vacker med den gula färgen.

200 gram smör
1 kuvert saffran
3 dl strösocker
2 st ägg
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl kall mjölk

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en avlång form (som rymmer minst en liter), med smör och ströbröd. Klipp ut och lägg bakplåtspapper i botten, för att lättare få loss kakan sen.
  3. Smält smör tillsammans med saffran och ställ åt sidan.
  4. Vispa strösocker och ägg vitt och fluffigt.
  5. Blanda samman vaniljsocker, vetemjöl och mandelmjöl, vänd ner detta i äggvispet tillsammans med mjölk och saffranssmöret.
  6. Rör till en jämn smet. Tillsätt ev. bittermandelolja.
  7. Häll över smeten i formen och grädda den i nedre falsen i ugnen i ca 45-50 minuter, kolla med en sticka, den ska vara torr, då är kakan klar. Pudra över florsocker innan du serverar den
  8. Tips: Servera Saftig Saffranskaka som dessert tillsammans med lättvispad grädde och lingon
Doften som sprider sig i köket när den här gräddas…
Saftig saffranskaka till adventsfikat kommer att göra succé.
Den här kakan blir minst lika god utan saffran, klicka HÄR för att komma till det receptet.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *