Saffranssnittar

Saffranssnittar

Kolasnittar med saffran – saffranssnittar. När det nalkas jul får man maxa allt man kan med speciellt saffran och pepparkakskryddor. Här är ett recept värt att prova om man gillar sega kolasnittar. Vill man gå i med mandelspån i degen så blir det också jättegott. Jag smälter hälften av smöret tillsammans med kryddan för att utvinna så mycket som möjligt av smakerna, men låter sedan smöret svalna och stelna något innan jag börjar baka. Citronskalet ger en liten härlig extrasmak.

1 kuvert saffran
200 gram smör
1 citron, skalet
1 dl strösocker
1 dl brun farinströ
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
Mandelspån och pärlsocker

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Smält hälften av smöret (100 gram) tillsammans med saffran, låt svalna nästan helt.
  3. Rör smör, saffranssmör, strösocker och farinsocker krämigt. Tillsätt citronskalet, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och arbeta ihop till en deg.
  4. Dela degen i två och rulla till längder och lägg på plåten, platta till dem. Strö över mandel och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter, låt sedan svalna på plåten, skär dina saffranssnittar i sidled innan dom svalnat helt.
Saffranssnittar med mandel
Gilla och dela gärna inlägget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *