Julkakor

Saffranssnittar

Sega härliga kolasnittar med smak av saffran, alltså saffranssnittar. Busenkelt att dra ihop och det blir verkligen jättegott. De blir frasiga i kanterna och mjuksega i mitten. Tips är att strö mandelspån eller pärlsocker över längderna innan man gräddar.

100 gram smör, rumsvarmt
0,5 gram saffran
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. I en bunke, vispa smör, saffran och strösocker riktigt krämigt.
  3. Rör ner vaniljsocker, sirap, vetemjöl och bakpulver. Rör tills det går ihop. Dela degen i två delar och rulla till längder på plåten. Mjöla händerna om degen skulle vara lite kletig. Platta till dem något innan du gräddar dem.
  4. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter. De ska flyta ut och bli platta och får gärna börja ta lite färg runt kanterna.
  5. Skär snittar av längderna medan de fortfarande är varma, låt sedan dina saffranssnittar svalna på plåten eller om du för över dem på ett galler.
Sega kolasnittar med saffran, alltså saffranssnittar.

Gilla och dela gärna inlägget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *