Saffransmums

Saffransmums

Saftiga saffransmums med en god vit chokladglasyr med massor av kokos. Saffran och vit choklad passar jättebra ihop, så den här kakan gör succe´.

Kakan
100g smör 
0,5g saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
0,5 dl mjölk eller vispgrädde

Frosting
70g smör
150g vit choklad
0,5 dl mjölk
2 dl florsocker
kokos

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24-26 cm, och smörj kanterna.
  2. Kakan. Smält smöret tillsammans med saffran och ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  4. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
  5. Häll mjölken i smörblandningen och blanda den med äggvispet. Vänd ner dom torra ingredienserna och rör till en slät smet. Häll i formen och grädda i 35-40 minuter.
  6. Glasyr. Smält försiktigt smör tillsammans med mjölken. Ta från värmen. 
  7. Hacka vit choklad fint och rör ner i smöret tills den smält. 
  8. Rör ner florsocker och låt glasyren “sätta sig” ett tag i rumstemperatur. 
  9. Häll glasyren över din saffransmums, strö över kokos.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar