Somrig rulltårta med mascarponefyllning

Somrig rulltårta med mascarponefyllning

Det här är sommarens godaste rulltårta. I det här receptet använder jag färska jordgubbar, men det går såklart att använda vilka bär man vill. Mascarponefyllningen går också att använda som fyllning till vanliga tårtor.

Rulltårta
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk

Fyllning
Ca 300g limecurd/lemoncurd

125g mascarponeost
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vispgrädde (rätt hårt uppvispad)

Några jordgubbar

  1. Sätt ugnen på 250 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rulltårtan. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
  3. Blanda mjöl med vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i äggvispet. Rör sist ner mjölken. Bred smeten över bakplåtspappret och grädda längst ner i ugnen i ca 5 minuter. Låt tårtan svalna något och vänd sedan upp den på ett nytt bakplåtspapper påen bricka eller baksidan av en plåt. Dra försiktigt bort bakplåtspappret och låt tårtan svalna helt.
  4. Fyllning. Bred limecurd i ett tunt lager över tårtan.
  5. Vispa mascarponeost krämigt tillsammans med strösocker och vaniljsocker.
  6. Vispa upp grädden och vänd ner den i mascarponeosten.
  7. Bred fyllningen över limecurden. Skiva några jordgubbar över fyllningen och rulla ihop tårtan till en rulle. Lyft kanterna på bakplåtspappret som tårtan ligger i och vik samtidigt in änden på tårtan för att få en tight rulle. Avsluta så skarven kommer neråt.
Gilla och dela gärna inlägget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *