Rabarber och mandelkaka smakar bäst tillsammans med vaniljsås.

Rabarber och mandelkaka

En saftig rabarber och mandelkaka som är fantastiskt god. Servera den som den är eller tillsammans med vaniljsås – så blir den ännu godare. Vill man förhöja mandelsmaken så kan man tillsätta några droppar bittermandelolja.

200g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1,5 dl mjölk
2-3 rabarberstjälkar

Pärlsocker och mandelspån

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund springform form, ca 24-26 cm med smör och ströbröd. Klipp ut och lägg bakplåtspapper i botten För att undvika att den fastnar.
  2. Skölj och skala rabarberstjälkarna, skär dem i centimeterstora bitar och värm dem i stekpannan med lite smör tills de blir lite mjuka. Ställ åt sidan.
  3. Smält smöret och ställ åt sidan.
  4. Vispa strösocker med ägg ljust och fluffigt.
  5. Blanda samman vaniljsocker, vetemjöl och mandelmjöl, vänd ner detta i äggvispet tillsammans med mjölken och smöret. Rör till en jämn smet. 
  6. Häll över smeten i formen och fördela rabarbern över smeten. Strö över pärlsocker och mandelspån och grädda den i nedre falsen i ugnen i ca 30-35 minuter minuter, kolla med en provsticka, den ska vara torr. Servera din rabarber och mandelkaka med vaniljsås eller glass.

Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *