Pepparkaksglass

Pepparkaksglass

Krämig vaniljglass med pepparkakssmul. Denna pepparkaksglass gör du enkelt UTAN glassmasmaskin. Du vispar bara grädden lätt, blandar den med vaniljsocker, kondenserad mjölk och krossade pepparkakor och låter det frysas.

5 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 burk kondenserad mjölk
10-15 pepparkakshjärtan+några till garnering

  1. Jag använde en avlång brödform, 1 liter, går lika bra med en rund.
  2. Vispa grädden till lätta toppar tillsammans med vaniljsocker.
  3. Krossa pepparkakorna till ett smul, enklast i en matberedare eller i en plastpåse och med en kavel.
  4. Vänd ner kondenserad mjölk och pepparkakssmul – hur mycket beror på hur stora pepparkakorna är.
  5. Låt frysa i minst fyra-fem timmar. Servera din pepparkaksglass med krossade pepparkakor i fina glas så har du en enkel och god dessert.
Servera glassen i glas med pepparkakskross.
Godast blir den om du tar fram glassen ca 20 minuter innan servering, så blir den krämig och god.
Prova också min goda enkla hallonglass med samma recept. Klicka HÄR för att komma till receptet.
Gilla och dela gärna inlägget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *