Pepparkakscookies

Cookies, pepparkakor

Klassiska pepparkakor i all ära, men ibland är det roligt att testa något nytt. De här är pepparkakscookies, dom smakar som pepparkakor fast de är spröda i kanterna och sega i mitten. Kakorna flyter ut och blir platta eftersom smöret är smält, vill man ha lite högre kakor så kan man tillsätta smöret rumstempererat istället.

150g smör
2 msk pepparkakskryddor
3 dl farinsocker eller muscovadosocker
2 dl florsocker
1 ägg
1 äggula
1 tsk bikarbonat
4,5 dl vetemjöl
300g mörk choklad, hackad i mindre bitar

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör i en kastrull tillsammans med pepparkakskryddor.
  3. Blanda farinsocker och florsocker tillsammans med smöret och vispa luftigt.
  4. Tillsätt ägg och äggula och fortsätt vispa.
  5. Blanda mjöl, med bikarbonat och rör ner det i smeten.
  6. Rör till sist i choklad.
  7. Om degen är väldigt lös kan man låta den vila i kylskåpet ett par minuter. Klicka ut degen med en liten glasskopa eller matsked på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda 10-12 minuter. De ska vara gyllene runt sidorna och fortfarande mjuk i mitten. För över kakorna på ett galler och låt svalna helt.
  9. Med pepparkakscookies på adventsfikat kommer du att göra succé.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar