Påskrutor

Påskbakelse

Bjud på påskrutor i påsk. Den är gjord på en nötbotten toppad med en len äggkräm. Garnera den med mandelspån eller hackad daim. Perfekt att göra innan påsk då den går utmärkt att frysa ner. Ett tips är också att smälta choklad och ringla över påskrutorna.

Botten
130 g nötter (jag tog hälften mandlar och hälften hasselnötter)
2 äggvitor (spara gulan)
1 dl socker

Äggkräm
2 äggulor
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl vispgrädde
100g rumsvarmt smör

Rostad mandelflarn
1 st dubbeldajm

  1. Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt (20x20cm) med bakplåtspapper i botten och sidorna.
  2. Botten. Mal nötterna till ett grovt mjöl i en matberedare.
  3. Separera äggvitor från äggulor och vispa vitorna till ett hårt skum, tillsätt strösocker lite i taget.
  4. Vänd ner nötmjölet och bred ut smeten jämt över bakplåtspappret. Grädda kakan i 30-35 minuter i mitten av ugnen. Kakan kan kännas lös men kommer att sätta sig efter ett tag.
  5. Äggkräm. Blanda äggulorna med strösocker, vaniljsocker och vispgrädde i en kastrull. Sjud försiktigt under omrörning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och rör ner smör. Häll krämen i en bunke, plasta den och låt kallna i kylen.
  6. När kakan och krämen svalnat breder du krämen över kakan och strör över rostat mandelspån och/eller hackad daim. Skär dina påskrutor i önskvärd storlek och servera.
Gilla och dela gärna inlägget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *