Påskbakelse

Påskbakelse

Bjud på påskens godaste påskbakelse. Den är gjord på en nötbotten toppad med en len äggkräm. Garnera den med mandelspån eller hackad daim.

Botten
130 g nötter (jag tog hälften mandlar och hälften hasselnötter)
2 äggvitor (spara gulan)
1 dl socker

Äggkräm
2 äggulor
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl vispgrädde
100g rumsvarmt smör

Rostad mandelflarn
1 st dubbeldajm

  1. Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Botten. Mal nötterna till ett grovt mjöl i en matberedare.
  3. Separera äggvitor från äggulor och vispa vitorna till ett hårt skum, tillsätt strösocker lite i taget.
  4. Vänd ner nötmjölet och bred ut smeten jämt över bakplåtspappret. Grädda kakan i 30-35 minuter i mitten av ugnen. Kakan kan kännas lös men kommer att sätta sig efter ett tag.
  5. Äggkräm. Blanda äggulorna med strösocker, vaniljsocker och vispgrädde i en kastrull. Sjud försiktigt under omrörning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och rör ner smör. Häll krämen i en bunke, plasta den och låt kallna i kylen.
  6. När kakan och krämen svalnat breder du krämen över kakan och strör över rostat mandelspån och hackad daim. Skär i rutor och servera.
Gilla och dela gärna inlägget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *