Krispigt nutellagodis

Nutellagodis, krispigt

Ett segt och krispigt nutellagodis. Hur många bitar det blir? Det är en karaktärsfråga, det är strykande åtgång… Vill man inte ha jordnötter kan man ta rostade mandlar eller hasselnötter, men tänk på att det är gott med något salt i det söta.

1 dl strösocker
2 dl sirap
300g nutella
5 dl cornflakes
1,5 dl salta jordnötter
200g mörk choklad

  1. Förbered en form med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. 
  2. Lägg strösocker och sirap i en kastrull, värm försiktigt under omrörning till sockerkristallerna har smält.
  3. Tillsätt nutella och rör ner det. Ta kastrullen från värmen.
  4. Hacka jordnötter grovt och rör ner dem tillsammans med cornflakes. Bred ut blandningen över bakpltspappret och bred ut den jämt. Låt stå i rumstemperatur.
  5. Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Bred sedan över godiset och låt stelna helt innan du skär upp det i bitar.
  6. Krispigt nutellagodis kan varieras, gör det med mjölkchoklad eller mörk choklad, det är upp till dig, nötterna kan också bytas ut.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar