Nutellafyllda kokostoppar

Kokostoppar med nutella

En lyxigare version av klassikern – nutellafyllda kokostoppar. Dessa gräddas gyllene så de är frasiga på utsidan och sega inuti. Sen i mitten en stor klick nutella.

Detta recept ger mellan 10-13 kokostoppar med nutella, beroende på hur stora man gör dem.

50 gram smör
1 dl strösocker
2 ägg
6,5-7 dl riven kokos
Några matskedar nutella
100 gram mörk choklad

  1. Sätt ugnen på 175°, förbered en plåt med bakplåtspapper.
    Klicka ut 10-13 klickar nutella (en tesked) på en tallrik och ställ i kylen under tiden som du gör smeten, då blir den lättare att hantera sedan.
  2. Smält smöret och ställ åt sidan.
  3. Rör ihop ägg och strösocker.
  4. Tillsätt smör och kokos, rör ihop till en massa.
  5. Ta upp klickar av massan och platta ut den i handen och vik in en klick nutella. Forma till toppar och ställ på plåten. Grädda dem mitt i ugnen i ca 12-15 minuter, tills de börjar få färg.
  6. Smält chokladen och doppa dina nutellafyllda kokostoppar i chokladen.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar