En lyxigare version av klassikern – nutellafyllda kokostoppar. Dessa gräddas gyllene så de är frasiga på utsidan och sega inuti. Sen i mitten en stor klick nutella.
Detta recept ger mellan 10-13 kokostoppar med nutella, beroende på hur stora man gör dem.
50 gram smör
1 dl strösocker
2 ägg
6,5-7 dl riven kokos
Några matskedar nutella
100 gram mörk choklad
- Sätt ugnen på 175°, förbered en plåt med bakplåtspapper.
Klicka ut 10-13 klickar nutella (en tesked) på en tallrik och ställ i kylen under tiden som du gör smeten, då blir den lättare att hantera sedan. - Smält smöret och ställ åt sidan.
- Rör ihop ägg och strösocker.
- Tillsätt smör och kokos, rör ihop till en massa.
- Ta upp klickar av massan och platta ut den i handen och vik in en klick nutella. Forma till toppar och ställ på plåten. Grädda dem mitt i ugnen i ca 12-15 minuter, tills de börjar få färg.
- Smält chokladen och doppa dina nutellafyllda kokostoppar i chokladen.