Kladdkaka med nougat och choklad.

Nougatkladdkaka

En luftig och krämig nougatkladdkaka som är oemotståndligt god. Genom att man separerar äggen och vispar upp vitorna till ett fast skum och vänder ner i smeten, så blir kladdkakan riktigt krämig och kladdig. Dessutom är den glutenfri.

170 gram smör
150 gram choklad, 60-70% kakaohalt
150 gram nougat
6 ägg
2 dl strösocker
1 nypa salt
0,5 dl kakao

  1. Smörj en springform på 24 cm med smör och bröa den med kakao. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret försiktigt tillsammans med choklad och nougat, ställ åt sidan.
  3. Separera fyra av äggen med gulor och vitor i olika skålar.
  4. Blanda ner resterande ägg, salt, kakao och hälften av strösockret med äggulorna och vispa ihop. Blanda ner chokladsmöret.
  5. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum, tillsätt resterande strösocker lite i taget.
  6. Vänd ner lite i taget av de uppvispade äggvitorna i smeten till en luftig smet. Häll över i formen och grädda kakan i ca 25 minuter, öppna ugnsluckan och släpp ut lite luft, stäng av ugnen och låt kakan stå på eftervärme i 5-10 minuter. Låt sedan din nougatkladdkaka svalna i rumstemperatur. Servera den med lättvispad grädde.
Kladdkaka jordnöttsmör
Andra kladdkakerecept hittar du HÄR
Gilla och dela gärna inlägget.

2 kommentarer på “Nougatkladdkaka”

    1. Hej!
      Åh, det kan man säkert göra. Men jag är osäker på hur mycket sötströ man ska ha istället för vanligt strösocker, om det är samma mått som gäller eller inte? Men det tror jag absolut att man kan 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *