Mjuk pepparkakstårta

Mjuk pepparkakstårta med vit chokladfrosting
Mjuk pepparkakstårta med vit chokladfrosting är en hög, god och lyxig tårta att servera till adventsfikat. Bottnarna är saftiga och smakar pepparkaka. Frostingen är gjort på vit choklad och passar jättebra med pepparkaka. 

Mjuk pepparkaka
150g smör

3 tsk pepparkakskryddor
3 ägg
3 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl rårörda lingon
1 dl gräddfil

 

Vit chokladfrosting
250g färskost
150g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
150g vit choklad
 
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa två st springformar á 22cm.
  2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med pepparkakskryddorna. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt ett par minuter med elvisp.
  4. Blanda samman vetemjöl och bakpulver.
  5. Rör ner smöret och mjölet i omgångar i äggvispet.
  6. Rör till sist ner lingon och gräddfil.
  7. Fördela smeten i de två formarna och grädda dem en och en mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Kolla så att de är klara med en sticka. Låt svalna helt i formen och dela dem sedan på mitten så att du får fyra lika stora delar.
  8. Vit chokladfrosting. Smält den vita chokladen och låt svalna. Detta görs lättast över ett vattenbad eller i en skål i mikron.
  9. Vispa färskost, smör och florsocker krämigt med elvisp.
  10. Rör ner den vita chokladen.
  11. Lägg ihop tårtan.
  12. Bred lite frosting mellan varje botten och lägg ihop. Spackla sidorna med ett tunt lager och tryck dit pepparkakor. Strö några lingon över.
  13. Servera mjuk pepparkakstårta och imponera på glöggminglet.
  14. Om frostingen känns för lös kan den vila i kylen ett par minuter så blir den lättare att arbeta med. 

Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar