Mazarinkaka

Mazarinkaka med smak av mandel

Farmors mazarinkaka i avlång brödform kan vara bland det godaste som finns. 

200g smör
3 dl strösocker
2 st ägg
1 msk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
3/4 dl mandelmjöl
1,5 dl kall mjölk
Några droppar bittermandelolja, om man vill

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en avlång form, ca 1 l, med smör och ströbröd. Klipp ut och lägg bakplåtspapper i botten, för att lättare få loss kakan sen.
  3. Smält smör och ställ åt sidan.
  4. Vispa strösocker och ägg vitt och fluffigt.
  5. Blanda samman vaniljsocker, vetemjöl och mandelmjöl, vänd ner detta i äggvispet tillsammans med mjölk och smöret.
  6. Rör till en jämn smet. Tillsätt bittermandeloljan.
  7. Häll över smeten i formen och grädda den i nedre falsen i ugnen i ca 50 minuter, kolla med en sticka, den ska vara torr, då är kakan klar. Pudra över florsocker innan du serverar den
Gilla och dela gärna inlägget.
error

1 kommentar på “Mazarinkaka”

  1. Pingback: Saftig saffranskaka - Jonas Bakar

Lämna ett svar