Mazarinkaka med diplomatkräm

Mazarinkaka, diplomatkräm.

Diplomatkräm är en vaniljkräm i en stabilare form som är jättegod att toppa mjuka kakor med, eller använda som fyllning i bullar och munkar. I det här fallet så har min Mazarinkaka med diplomatkräm fått garneras med massor av färska jordgubbar.

Botten
3 3/4 dl vetemjöl
150g kallt smör i tärningar
1 dl florsocker
1 äggula
1 msk kallt vatten

Mazarinfyllning
200g mandelmassa
100g rumsvarmt smör
2 ägg

Ca 1 dl rostat mandelspån

Diplomatkräm
5 st äggulor
1 dl strösocker
3 msk maizena
2,5 dl mjölk
2 vaniljstänger
ca 1 msk rumsvarmt smör

2 gelatinblad
2 dl vispgrädde

Jordgubbar till servering

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Förbered en pajform med löstagbar kant.
  2. Botten. Lägg alla ingredienserna i en köksassistent med vinge och pulsera ihop ingredisenserna till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga den och lägg den i frysen i ca 30 minuter.
  3. Mazarinfyllning. Riv mandelmassan i en bunke och blanda ut den med smöret. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ihop till en slät kräm.
  4. Häll över mazarinfyllningen i pajskalet och strö över mandelspån. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna helt innan du toppar den med diplomatkräm.
  5. Diplomatkräm. Vispa ihop äggulor, strösocker och maizenamjöl.
  6. Dela vaniljstängerna och skrapa ur fröna, blanda dem med mjölken i en kastrull och låt de få ett uppkok, slå det över äggblandningen och vispa hela tiden. Häll tillbaka i kastrullen och sjud försiktigt på svag värme under konstant omrörning. Låt sjuda ett par minuter för att få bort mjölsmaken från maizenan.
  7.  Ta kastrullen från värmen och klicka ner smöret och rör tills det smält ut. Häll över krämen i en bunke och plasta den mot ytan och kyl ner.
  8. Vispa grädden hårt.
  9. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
  10. Värm upp lite av vaniljkrämen i en kastrull och låt de mjuka gelatinbladen smälta ner i den, blanda ner det med resten av vaniljkrämen och vänd ner den uppvispade grädden. Häll krämen i en spritspåse med tyll och låt den sätta sig i kylen i minst tre timmar.
  11. Spritsa sedan krämen över kakan. Toppa kakan med jordgubbar.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar