Mazarinkaka med blåbär och hallon

Mazarinkaka med blåbär och hallon.

Mazarinkaka med blåbär och hallon är en lyxig paj som är enkel att göra. Med blåbär och hallon i mazarinfyllningen så får man en bra brytning från den söta mandelmassan. 

Pajskal
225 g vetemjöl
150 g kallt smör
60 g florsocker
1 äggula
1 msk kallt vatten

Mazarinfyllning
200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
2 ägg
Blåbär och hallon

Glasyr
3-4 florsocker
2 msk vatten
2 tsk vaniljsocker
Några droppar röd karamellfärg (frivilligt)

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Pajskalet. Nyp ihop alla ingredienserna till en deg i en bunke, tryck ut degen i en pajform (ca 24cm, gärna med löstagbar kant) nagga den med en gaffel och låt den stå i frysen under tiden som du gör fyllningen.
  3. Mazarinfyllning. Vispa med en elvisp ihop mandelmassa och det rumsvarmt smör. Tillsätt äggen ett i taget och vispa tills det gått ihop till en jämn massa.
  4. Häll massan i pajformen och strö över blåbär och hallon, tryck ner dem lite lätt. Låt den gräddas i 35-40 minuter i nedre delen av ugnen, låt sedan pajen svalna helt innan du häller på glasyren.
  5. Glasyr. Rör ihop florsocker, vatten och vaniljsocker tills den blir len och slät, tillsätt några droppar röd karamellfärg. Servera din “mazarinkaka med blåbär och hallon” när glasyren stelnat.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar