Citronrutor med jordgubbar

Glasstårta med daimkross på en nötbotten.

Citronrutor med jordgubbar är riktigt somriga. Dom görs smidigt i en långpanna och skärs i rutor. Det är som en paj, fast i fyrkantiga rutor, och dom smakar sommar! Jordgubbar och vit choklad passar perfekt till en syrlig citronfyllning.

230 g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
4 dl havregryn
1 dl råsocker
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 dl kokos

1 burk lemon curd
Jordgubbar
150-200 g vit choklad

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Nyp ihop vetemjöl, havregryn, strösocker, råsocker, salt och smör. Arbeta ihop till en smulig massa.
    Klä en ugnsform, 20×20 med bakplåtspapper i botten och tryck ut lite mer än hälften av degen i formen. Platta till ordentligt. Förgrädda den mitt i ugnen i 15 minuter.
  3. Blanda den övriga degen med kokos till en smuldeg.
  4. Bred lemon curd över den förgräddade bottnen och strö över den grovt hackad vit choklad och några delade jordgubbar. Toppa med resterande smuldeg. Grädda kakan i ytterligare 22-25 minuter, den ska bli gyllene.
  5. Låt kakan svalna, och dina Citronrutor med jordgubbar är redo att serveras.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

2 kommentarer på “Citronrutor med jordgubbar”

Lämna ett svar