Lemon cheesecake bars

Lemon cheesecake bars

Lemon cheesecake bars är en lyxig och god ruta som smakar mycket fräscht av krämig citroncheesecake i kombination med frasig botten och smultopping. De är rätt maffiga, men väldigt goda till kaffet! Strö över vita chokladbitar direkt när de kommer ut ur ugnen. Längre ner i inlägget har jag länkat till ett annat recept som du kan göra av samma princip – dulce de leche bars.

4 dl vetemjöl
4 dl havregryn
1 dl råsocker
1 dl farinsocker
1 tsk salt
230g rumsvarmt smör

1 dl kokos

Cheesecakefyllning
200 gram färskost
1 dl strösocker
2 ägg
1 citron, skalet.

100-150 gram vit choklad. (att strö på efter)

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Nyp ihop vetemjölhavregrynråsockerfarinsockersalt och smör. Arbeta ihop till en smulig massa.
  3.  Klä en ugnsform, 20×20 med bakplåtspapper och tryck ut lite mer än hälften av degen i formen till en botten. Förgrädda den mitt i ugnen i 15 minuter.
  4. Blanda den övriga degen med kokos till en smuldeg.
  5. Vispa ihop färskost, strösocker och ägg. Riv ner citronskalet. Häll smeten över den förgraddade botten. Toppa med resterande smuldeg.
  6. Grädda kakan i ytterligare cirka 20 minuter, till creme cheesecaken bakats och toppingen fått en gyllene färg. Direkt när dina Lemon cheesecake bars kommer ut ur ugnen strör du över vit choklad, så de smälter in i kakan. Låt kakan stå i kylen ett par timmar innan du skär upp den.
Lemon cheesecake bars, konsistensen är som en paj, fast som du äter direkt från handen, skär dem i små bitar då dom blir mäktiga.
Av samma recept kan du göra Dulce de Leche bars med mörk choklad. Farligt goda. Receptet hittar du HÄR. Dom här kakorna göra med fördel dagen innan, då de blir godare om dom får stå till sig i kylen ett par timmar.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar