Lemon cheesecake bars är en lyxig och god ruta som smakar mycket fräscht av krämig citroncheesecake i kombination med frasig botten och smultopping. De är rätt maffiga, men väldigt goda till kaffet! Strö över vita chokladbitar direkt när de kommer ut ur ugnen. Längre ner i inlägget har jag länkat till ett annat recept som du kan göra av samma princip – dulce de leche bars.
4 dl vetemjöl
4 dl havregryn
1 dl råsocker
1 dl farinsocker
1 tsk salt
230g rumsvarmt smör
1 dl kokos
Cheesecakefyllning
200 gram färskost
1 dl strösocker
2 ägg
1 citron, skalet.
100-150 gram vit choklad. (att strö på efter)
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Nyp ihop vetemjöl, havregryn, råsocker, farinsocker, salt och smör. Arbeta ihop till en smulig massa.
- Klä en ugnsform, 20×20 med bakplåtspapper och tryck ut lite mer än hälften av degen i formen till en botten. Förgrädda den mitt i ugnen i 15 minuter.
- Blanda den övriga degen med kokos till en smuldeg.
- Vispa ihop färskost, strösocker och ägg. Riv ner citronskalet. Häll smeten över den förgraddade botten. Toppa med resterande smuldeg.
- Grädda kakan i ytterligare cirka 20 minuter, till creme cheesecaken bakats och toppingen fått en gyllene färg. Direkt när dina Lemon cheesecake bars kommer ut ur ugnen strör du över vit choklad, så de smälter in i kakan. Låt kakan stå i kylen ett par timmar innan du skär upp den.


Gilla och dela gärna inlägget.