Kolakakor

kakor, kolakakor

Seg/spröda kolakakor som är ungefär som kolasnittar. Dom blir supergoda med mörk choklad och salta nötter. Funkar utmärkt att frysa ner till kalaset.

113 gram rumsvarmt smör
1,5 dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
2, 1/3 dl vetemjöl
1 nypa salt

180 gram mörk choklad

  1. Sätt ugnen på 180 grader och förbered en fyrkantig form (20×20 cm) med bakplåtspapper i botten och på sidorna.
  2. Vispa smör och muscovadosocker krämigt.
  3. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och salt.
  4. Tryck ut degen i boten på formen, pressa hårt tills det blir jämt.
  5. Grädda kakan i ca 17-20 minuter, tills kakan blir gyllene.
  6. Smält chokladen och bred den över kakan direkt när den kommit ut från ugnen, strö över grovt hackade jordnötter.
  7. Låt kakan sätta sig i rumstemperatur, skär upp dina kolakakor i rutor innan chokladen stelnat helt.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar