Kokostoppar på 3 ingredienser

Kokoastoppar på 3 ingredienser

Det här är riktiga hastkakor som du blixtsnabbt drar ihop – Kokostoppar på 3 ingredienser. Det blir inte enklare än såhär. Ibland undrar man om man måste tumma på smakerna när man bakar med genvägar, men jag tror inte det i det här fallet. Jag upplever att det smakar precis som “vanliga” kokostoppar.

300 g kokosflingor
1 burk kondenserad mjölk
100 gram choklad

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda kokos med kondenserad mjölk i en stor bunke. Klicka ut klickar, ca två matskedar, till toppar eller bollar på plåten.
  3. Grädda dem i ca 10 minuter. Kakorna ska bli gyllene.
  4. När kakorna svalnat – smält chokladen och ringla över.

Kokostoppar på 3 ingredienser är goda som de är. Men ett tips är att smaksätta dem med rivet citronskal eller vanilj. Man kan också doppa dem i chokladen istället för att ringla den över.

Kokoskakorna blir krispiga på utsidan och mjuksega inuti.
Kokostopparna går utmärkt att frysa ner i en burk.
Kokostoppar med nutella
Jag har även ett recept på nutellafyllda kokostoppar – klicka HÄR för receptet.
Gilla och dela gärna inlägget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *