Kokostoppar med citrus

Kokostoppar med citrus

Klassiska kokostoppar med citrus som är doppade i choklad. Frasiga på utsidan och mjuksega inuti.

50 gram smör
1 dl strösocker
2 ägg
6,5-7 dl riven kokos
1 citron – yttersta skalet

  1. Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Smält smör och ställ åt sidan.
  3. Rör ihop ägg och strösocker.
  4. Tillsätt smöret, kokos och riv ner det yttersta skalet av citronen. Blanda till en massa.
  5. Forma små toppar och ställ på plåten. Gör man lite större toppar så ska de gräddas i ca 12-15 minuter. Förkorta gräddningstiden om kokostopparna är lite mindre, de ska bli gyllene.
  6. Smält chokladen och doppa dina kokostoppar med citrus när de har svalnat.

Se också receptet för Kokostoppar med nutella

Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar