Du behöver bara fyra ingredienser och din favoritsylt för att göra dessa busenkla syltkakor.
200g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
Några matskedar av din favoritsylt
- Lägg smör, socker, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke. Nyp ihop alla ingredienserna till en deg.
- Plasta degen och låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Om du har små räfflade formar som jag har på bilden ovan så rullar du små bollar av degen och trycker ut i formen med hjälp av tummen. Om du inte har några formar kan man rulla degen till en boll, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och forma en fördjupning i varje boll med hjälp av ett finger.
- Fyll på med din favoritsylt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna innan du knackar ut kakorna ur formarna.