Klassiska mördegskakor

Klassiska mördegskakor

Klassiska mördegskakor. Det är enkelt och gott och väldigt underskattat. Dom är spröda och smakar mycket vanilj. Dom är enkla att göra och blir fina om man dekorerar dom med smält choklad. Man kan göra dom i vilken form man vill och servera till adventsfikat eller kalaset.

180g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1ägg
5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker

50g mjölkchoklad

  1. Rör ihop smör och strösocker så det går ihop. Det går lättast i en matberedare, men går också att göra för hand.
  2. Tillsätt ägget, rör så det blir krämigt.
  3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner i smörblandningen och arbeta ihop en deg. Plasta degen och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 170 grader.
  5. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Stansa ut stjärnor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i ca 10-12 minuter, de ska bli gyllene. Låt kakorna svalna.
  6. Smält choklad och ringla över kakorna.
  7. Klassiska mördegskakor håller jättelänge i frysen.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar