Laddar
Chokladsnittar med godis

Kladdkakesnittar med After Eight

Mjuksega kladdkakesnittar med After Eight är vansinnigt goda. Grädda inte kakorna för länge i ugnen, de ska vara nästan färdiggräddade. Då blir dom perfekt mjuksega, precis som kladdkaka. Jag har bakat dessa med After Eightgodis, det blir väldigt gott, men det går minst lika bra med annat godis – typ mörk choklad, geisha, center eller kanske rostade nötter.

110 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
0,5 dl mörk eller ljus sirap
2 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl vetemjöl

10 plattor After Eight, eller fler.

  1. Sätt ugnen på 175 grader, förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Nyp ihop alla ingredienserna till en deg i en bunke och dela sedan upp den i tre bollar. Rulla varje boll till en rulle, ca 20-25 cm lång. Lägg rullarna på plåten och platta till dem, ganska rejält.
  3. Dela After Eight-plattorna i två eller tre och tryck dit bitar på rullarna.
  4. Grädda kakorna i 13-15 minuter. Håll koll efter 10 minuter, alla ugnar gräddar olika.
  5. Låt kakorna svalna ett par minuter på plåten och för sedan över på köksbänken.
  6. Skär dina kladdkakesnittar med After Eight i önskvärd storlek, receptet ger ca 25-30 st.
Kladdkakesnittar med After Eiight
Jag gillar dem i mindre bitar – är dom små får man ta två. Eller tre.
Lyxa till snittarna med rostade hasselnötter
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *