Kladdkakemuffins, två recept

Kladdkakemuffins – två olika

Kladdkakemuffins kan vara det enklaste och godaste som man kan baka. Det är enkelt att twista till dem med smaker och godis. Här kommer två varianter som kommer göra succé oavsett när man bjuder på dem. Kom ihåg, de ska vara kladdiga!

Vita kladdkakemuffins
100 gram smör
100 gram vit choklad
2 ägg
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 citron – skalet

  1. Sätt ugnen på 180 grader och förbered en muffinsplåt med muffinsformar.
  2. Smält smöret och bryn det i en kastrull, ta från värmen och låt den svalna.
  3. Hacka chokladen fint och smält den försiktigt i mikron eller över ett vattenbad.
  4. Rör ihop ägg, strösocker, vetemjöl, vaniljsocker och salt. Tillsätt smöret och den vita chokladen i omgångar och rör till en jämn smet.
  5. Riv det yttersta av citronskalet och vänd ner det.
  6. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften och grädda dem i ca tio minuter.
  7. Servera dina kladdkakemuffins med lättvispad grädde och färska bär.



Kladdkakemuffins – grundrecept
100 gram smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk bryggkaffe

  1. Sätt ugnen på 180 grader och förbered en muffinsplåt med muffinsformar.
  2. Smält smöret i en kastrull och bryn det, ställ åt sidan och låt det svalna.
  3. Blanda ihop ägg, strösocker, vetemjöl, vaniljsocker, kakao, salt och kaffe.
  4. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet.
  5. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften och grädda dem i ca tio minuter.
  6. Servera dina kladdkakemuffins med lättvispad grädde och färska bär.



Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *