Kladdkakecookies

Kladdkakecookies

Kladdkakecookies är stora chokladiga kakor som smakar precis som kladdkaka. Övergrädda dem inte, de ska vara mjuka och lite kladdiga i mitten. Doppa kakorna i vit choklad och strö över polkagris så passar de perfekt till julfikat. 

75g smör
1,5 dl ljust muscovadosocker
1 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
175g mörk choklad
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
200g hackad mjölkchoklad

150g vit choklad
Polkagrisar

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Smält smör tillsammans med den mörka chokladen i en kastrull och ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker.
  4. Blanda ihop kakao, vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Vänd ner det i äggvispet varvat med chokladsmöret. 
  5. Hacka mjölkchoklad grovt och rör ner bitarna. 
  6. Klicka upp klickar, ungefär en matsked, på plåten och grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
  7. Smält vit choklad försiktigt, doppa dina kladdkakecookies och strö över krossad polkagris.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar