Kladdkaka med vit chokladtryffel och hallon

Kladdkaka med vit chokladtryffel

En kladdkaka som är perfekt att bjuda på när du ska få gäster. Kladdkakan blir sådär perfekt gräddad och den vita chokladtryffeln är söt och len med brytning från de syrliga hallonen. Med fördel görs kakan dagen innan den ska serveras så att den hinner sätta sig ordentligt. Servera den som den är eller tillsammans med lättvispad grädde. Jag lovar, ni kommer inte att bli besvikna.

Kladdakaka
150g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl

Vit chokladtryffel
1 dl vispgrädde
50g smör
300g vit choklad
Färska hallon

  1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa en form på 24-26 cm med löstagbar kant.
  2. Kladdkaka. Smält smör, ta från värmen och rör ner strösocker, kakao, vaniljsocker, vetemjöl och ett ägg i taget.
  3. Häll smeten i formen och grädda kladdkakan i 15-20 minuter. Använder du en mindre form så bör gräddningstiden förlängas, och tvärtom. Låt kakan svalna helt innan du gör toppingen.
  4. Topping. Hacka den vita choklad i mindre bitar och lägg i en djup skål.
  5. Sjud upp vispgrädde tillsammans med smör och häll över chokladen, rör till en slät kräm.
  6. Häll den vita chokladen över kladdkakan och strö några hallon över. Låt kakan sätta sig i minst tre timmar innan servering.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar