Vit kladdkaka, vit choklad

Kladdkaka med vit choklad

Vit choklad kladdkaka är nästan godare än en vanlig kladdkaka. Jag tycker det blir extra gott med syra från en citron då den är väldigt söt. 

150g smör
150g vit choklad
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1-2 citroner, skalet

3 dl vispgrädde
1-2 dl hallon

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, smörj och bröa kanterna.
  2. Smält smör och vit choklad tillsammans i en kastrull försiktigt.
  3. Rör ihop ägg och strösocker.
  4. Riv skalet från citronen och rör ner det i äggsmeten.
  5. Blanda vetemjöl med vaniljsocker och salt. Rör ner det och rör sedan ner chokladsmöret.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.
  7. Servera kakan med hallongrädde. Vispa upp grädde och vänd försiktigt ner hallon.
Gilla och dela gärna inlägget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *