Kladdkaka

Kladdkaka med schweizernötstryffel

Kladdkaka med schweizernötstryffel är top tre bland kladdkakorna som jag ätit. Frivilligt om man vill ha grovt hackad choklad på toppen, men jag tycker att det blir superfint. Gör en klassisk kladdkaka (som i receptet nedan) eller din egen favorit, toppa med schweizernötsryffel, och glöm inte flingsaltet.

Kladdkaka
150 gram smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 nypa salt

Schweizernötstryffel
200 gram schweizernöt+50-100 gram till dekorering
1 dl vispgrädde
1 klick smör

  1. Jag tog en rund springform, 24-26 cm. Smörj kanterna och spänn fast ett bakplåtspapper i botten. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret försiktigt och ställ åt sidan så det svalnar något.
  3. Rör ihop strösocker och ägg.
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner. Precis när det gått ihop häller du smeten i formen och gräddar den i cirka 25 minuter. Alla ugnar är olika, så tiden kan vara kortare.
  5. Schweizernötstryffel: Hacka schweizernötschokladen grovt och lägg i en kastrull tillsammans med vispgrädden och en klick smör. Smält sammans på svag värme.
  6. Häll tryffeln över den avsvalnade kladdkakan. Toppa med chokladbitar. Kladdkaka med schweizernötstryffel serveras bäst om den får stå till sig ett par timmar/över natten i kylskåpet.
Gilla och dela gärna inlägget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *