Det är så enkelt att lyxa till den klassiska kladdkakan. Tycker man om jordnötssmör så ska man absolut prova den här varianten av kladdkaka med jordnötssmör. Var inte snål när du klickar i jordnötsfyllningen, varje bit kladdkaka måste få med jordnötssmör.
Kladdkaka
150g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
Jordnötsfyllning
2 dl jordnötssmör, crunchy
1 dl florsocker
2 msk mjölk
100g mörk choklad
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform 22-24 cm.
- Smält smör i en stor kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, vaniljsocker, ägg och vetemjöl i kastrullen och rör till en slät smet.
- Häll över smeten i formen och ställ åt sidan.
- Vispa jordnötssmör, florsocker och mjölk med elvisp tills det blir riktigt krämigt. Klicka ner krämen över smeten i formen och blanda runt med en gaffel. Strö över grovt hackad mörk choklad.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter.
- Servera kladdkakan med lättvispad grädde.
Värdelös jordnötssmör snarare cement
Oj, vilket jordnötsmör använde du? Aldrig varit med om att det blir som cement 🙂
Har gjort denna hemma flera gånger men aldrig fått jordnötssmöret hårt… Fungerar utmärkt att använda lent jordnötssmör också om man vill ha den krämig 😉
Hade kakan i ugnen 18 min. Blev perfekt.
Kul att höra. Ja alla ugnar är ju olika, gäller att känna sin ugn 🙂
Jätte god, men fick spä med mer mjölk tills smeten blev bra toppade också med hackade salta jordnötter
Ja ibland kan man få göra det. Beror lite på vilken dagsform som jordnötssmöret brukar ha och vilket märke man köper. 🙂
Supergod krämig o juvlig. Ett måste för jordnötssmör älskare,