Kladdkaka med jordnötssmör

Kladdkaka jordnöttsmör

Det är så enkelt att lyxa till den klassiska kladdkakan. Tycker man om jordnötssmör så ska man absolut prova den här varianten av kladdkaka med jordnötssmör. Var inte snål när du klickar i jordnötsfyllningen, varje bit kladdkaka måste få med jordnötssmör.

Kladdkaka
150g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl

Jordnötsfyllning
2 dl jordnötssmör, crunchy
1 dl florsocker
2 msk mjölk

100g mörk choklad

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform 22-24 cm.
  2. Smält smör i en stor kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, vaniljsocker, ägg och vetemjöl i kastrullen och rör till en slät smet.
  3. Häll över smeten i formen och ställ åt sidan.
  4. Vispa jordnötssmör, florsocker och mjölk med elvisp tills det blir riktigt krämigt. Klicka ner krämen över smeten i formen och blanda runt med en gaffel. Strö över grovt hackad mörk choklad.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  6. Servera kladdkakan med lättvispad grädde.
Gilla och dela gärna inlägget.

2 reaktioner på ”Kladdkaka med jordnötssmör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *