Kladdkaka med geisha

Kladdkaka med geishagodis

Hur många bitar den här kladdkakan ger? Det är en karaktärsfråga. Man kan med fördel göra den här kladdkakan dagen innan den ska serveras, men ta fram den ca 30 minuter innan servering. Den är farligt god. Chokladig kladdkaka med en topping av mjuk geishatryffel med stora bitar av godis.

Kladdkakan
150g smör
100g mörk choklad
2,5 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 nypa salt

Geishatryffel
250g geishachoklad
50g mjölkchoklad eller mörk choklad
1 dl vispgrädde
15g smör

  1. Sätt ugnen på 175 grader och  spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form, ca 22 cm. Smörj och bröa den med vetemjöl eller ströbröd på kanterna.
  2. Smält smör tillsammans med choklad och ställ åt sidan.
  3. Rör ihop ägg och socker försiktigt.
  4. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, strösocker och salt och blanda samman alla ingredienserna.
  5. Häll smeten i formen och grädda kakan i 20-25 minuter, beroende på hur kladdig du vill att den ska vara. Låt kakan svalna helt.
  6. Geishatryffel. Hacka all geishachoklad fint och lägg i en bunke. Sjud upp grädde med smör och häll den över chokladen, rör tills det smält ihop.
  7. Plasta bunken så att folien får kontakt med ytan på chokladen, låt den svalna något. Detta för att undvika att det bildas en hinna över chokladen.
  8. Häll/bred tryffeln över den avsvalnade kladdkakan. Toppa den med några bitar geisha eller rostade hasselnötter.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar