Kladdkaka med daimtopping

Kladdkaka med godis

Världens godaste fika måste ju ändå vara en klassisk kladdkaka. Vill man lyxa till den så tycker jag att man ska göra den med en daimtopping. Godis och kladdkaka funkar jättebra ihop, eller hur? 

Kladdkaka
100g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Daimtopping
4 st dubbeldaim
1,5 dl vispgrädde

Flingsalt

  • Smörj och bröa en springform som är ca 22-24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smör och ställ åt sidan.
  • Rör ihop ägg och strösocker. Tillsätt smöret.
  • Blanda ihop vetemjöl, kakao och vaniljsocker, rör ner det i smeten.
  • Häll över i formen och grädda i ca 15 minuter. Kolla om kladdkakan är klar genom att försiktigt skaka på formen, om den är fast runt om och dallrig i mitten så är den färdig.
  • Daimtopping. Hacka 3 st daim (använd den fjärde till garnering) och lägg i en kastrull tillsammans med vispgrädde. Värm försiktigt tills daimen smält och det blir en slät kräm. Ta från värmen och låt svalna något, då blir den tjockare.
  • Häll krämen över kladdkakan och toppa med hackad daim och flingsalt. Servera med en klick lättvispad grädde.

 

Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar