Jag älskar kombinationen av choklad och apelsin. Därför tycker jag att en kladdkaka med apelsinsmak är bland det godaste som finns. Riv bara ner det ytterska av apelsinskalet i din kladdkakssmet så får du en riktigt god apelsinsmak.
150g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 st apelsiner, gärna ekologiska
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform på ca 24 cm.
- Smält smöret och ställ åt sidan.
- Rör ihop strösocker och ägg.
- Blanda ihop kakao, vetemjöl och vaniljsocker och vänd ner det i äggsmeten.
- Tvätta apelsinerna och riv ner det yttersta av skalet i smeten och rör runt.
- Häll smeten i formen och grädda den i ca 25 minuter. Den ska vara färdiggräddad runt kanterna och lös i mitten när du tar ut den.
- Låt din kladdkaka med apelsinsmak svalna innan servering.
Gilla och dela gärna inlägget.