Kladdkaka, apelsin.

Kladdkaka med apelsinsmak

Jag älskar kombinationen av choklad och apelsin. Därför tycker jag att en kladdkaka med apelsinsmak är bland det godaste som finns. Riv bara ner det ytterska av apelsinskalet i din kladdkakssmet så får du en riktigt god apelsinsmak.

150g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 st apelsiner, gärna ekologiska

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform på ca 24 cm.
  2. Smält smöret och ställ åt sidan.
  3. Rör ihop strösocker och ägg.
  4. Blanda ihop kakao, vetemjöl och vaniljsocker och vänd ner det i äggsmeten.
  5. Tvätta apelsinerna och riv ner det yttersta av skalet i smeten och rör runt.
  6. Häll smeten i formen och grädda den i ca 25 minuter. Den ska vara färdiggräddad runt kanterna och lös i mitten när du tar ut den.
  7. Låt din kladdkaka med apelsinsmak svalna innan servering.
Gilla och dela gärna inlägget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *