Kärleksmums tycker nog alla om. Gör den lyxigare med mörk choklad i smeten och med bitar av mjölkchoklad i. Strössla med kokos eller strössel.
Kakan
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3 msk kakao
150g smör
1 dl mjölk
100g mörk choklad
100g mjölkchoklad
Glasyr
35g smör
0,5 dl kaffe
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2,5 dl florsocker
1 nypa flingsalt
Kokos eller strössel till garnering
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kakan. Smält chokladen tillsammans med smöret försiktigt i en kastrull och ställ åt sidan.
- Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt.
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Blanda mjölken med chokladsmöret och rör ner alla torra ingredienserna, rör till en jämn smet.
- Häll smeten i form med bakplåtspapper.
- Hacka mjölkchokladen och strö den över.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Gör glasyren under tiden.
- Glasyr. Smält smöret i en kastrull, tillsätt alla ingredienserna och rör till en jämn och slät smet. Häll över kakan när den fortfarande är ljummen. Strö över kokos eller strössel. Skär din kärleksmums i rutor och servera.