Kärleksmums med kokos och strössel

Kärleksmums

Kärleksmums tycker nog alla om. Gör den lyxigare med mörk choklad i smeten och med bitar av mjölkchoklad i. Strössla med kokos eller strössel.

Kakan
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3 msk kakao
150g smör
1 dl mjölk
100g mörk choklad

100g mjölkchoklad

Glasyr
35g smör
0,5 dl kaffe
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2,5 dl florsocker
1 nypa flingsalt

Kokos eller strössel till garnering

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kakan. Smält chokladen tillsammans med smöret försiktigt i en kastrull och ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  5. Blanda mjölken med chokladsmöret och rör ner alla torra ingredienserna, rör till en jämn smet.
  6. Häll smeten i form med bakplåtspapper.
  7. Hacka mjölkchokladen och strö den över.
  8. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Gör glasyren under tiden.
  9. Glasyr. Smält smöret i en kastrull, tillsätt alla ingredienserna och rör till en jämn och slät smet. Häll över kakan när den fortfarande är ljummen. Strö över kokos eller strössel. Skär din kärleksmums i rutor och servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.