Saftiga kärleksmums på vit choklad med en fräsch smak av citron.
Kakan
150g smör
150g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
1 krm vaniljpulver
1 citron, riv skalet med ett zestjärn
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Glasyr
75g smör
50g vit choklad
1 citron, saften
3.5 dl florsocker
Kokos att strö över
- Klä en form, 20×20 cm med baklpåtspapper. Bakplåtspappret fastnar bättre om man smörar formen först.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smör och vit choklad i en kastrull och ställ åt sidan.
- Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt. Blanda ner smörblandningen.
- Tillsätt mjölk och citronzest.
- Blanda vetemjöl, vaniljpulver och bakpulver, vänd ner dem i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda i 35-40 minuter. Kolla med en provsticka, den ska vara torr.
- Låt kakan svalna helt.
- Glasyr. Smält smör, ta från värmen och rör ner vit choklad. Rör tills chokladen smält.
- Tillsätt citronsaften och florsocker.
- Häll glasyren över kakan och strö över kokos.
- Varför skär sig glasyren?: Det är viktigt att låta chokladen och smöret svalna innan man tillsätter florsockret, annars separerar dem.