Kärleksmums, vit choklad, citron.

Kärleksmums med vit choklad och citron

Saftiga kärleksmums på vit choklad med en fräsch smak av citron.

Kakan
150g smör
150g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
1 krm vaniljpulver
1 citron, riv skalet med ett zestjärn
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk

Glasyr
75g smör
50g vit choklad
1 citron, saften
3.5 dl florsocker
Kokos att strö över

  1. Klä en form, 20×20 cm med baklpåtspapper. Bakplåtspappret fastnar bättre om man smörar formen först.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smör och vit choklad i en kastrull och ställ åt sidan.
  4. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt. Blanda ner smörblandningen.
  5. Tillsätt mjölk och citronzest.
  6. Blanda vetemjöl, vaniljpulver och bakpulver, vänd ner dem i smeten.
  7. Häll smeten i formen och grädda i 35-40 minuter. Kolla med en provsticka, den ska vara torr.
  8. Låt kakan svalna helt.
  9. Glasyr. Smält smör, ta från värmen och rör ner vit choklad. Rör tills chokladen smält.
  10. Tillsätt citronsaften och florsocker.
  11. Häll glasyren över kakan och strö över kokos.
  12. Varför skär sig glasyren?: Det är viktigt att låta chokladen och smöret svalna innan man tillsätter florsockret, annars separerar dem.
Gilla och dela gärna inlägget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *