Jordnötskakor med choklad

Jordnötskakor

Små jordnötskakor med choklad. Farligt goda och fina gaffelkakor. De blir frasiga runt sidorna och mjuksega i mitten – som kakor ska vara.

100 gram smör
1 dl muscovadosocker
1 dl strösocker
2 dl jordnötssmör (jag använde creamy)
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
150 gram chokladbitar

  1. Sätt ugnen på 175 grader, förbered en plåt med bakplåtspapper. Ta fram ingredienserna så de blir rumsvarma.
  2. Vispa rumsvarmt smör, muscovadosocker, strösocker och jordnötssmör krämigt. Tillsätt ägget och vispa ner det.
  3. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en bunke och rör ner det i smeten. Vänd ner chokladbitarna.
  4. Ställ degen i kylskåpet ett par minuter. Rulla degen till bollar, storlek av en matsked. Platta till kakorna med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen i ca 9-10 minuter. De ska bli färdiggräddade runt om och mjuk/sega i mitten. Jordnötskakor med choklad gör sig bäst tillsammans med ett glas mjölk.
Jordnötskakor med choklad
Är dom små, får man ta två.

Gillar du att baka med jordnötssmör? Testa då Kladdkaka med jordnötssmör också

Gilla och dela gärna inlägget.
error

1 kommentar på “Jordnötskakor med choklad”

Lämna ett svar