Små jordnötskakor med choklad. Farligt goda och fina gaffelkakor. De blir frasiga runt sidorna och mjuksega i mitten – som kakor ska vara.
100 gram smör
1 dl muscovadosocker
1 dl strösocker
2 dl jordnötssmör (jag använde creamy)
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
150 gram chokladbitar
- Sätt ugnen på 175 grader, förbered en plåt med bakplåtspapper. Ta fram ingredienserna så de blir rumsvarma.
- Vispa rumsvarmt smör, muscovadosocker, strösocker och jordnötssmör krämigt. Tillsätt ägget och vispa ner det.
- Blanda mjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en bunke och rör ner det i smeten. Vänd ner chokladbitarna.
- Ställ degen i kylskåpet ett par minuter. Rulla degen till bollar, storlek av en matsked. Platta till kakorna med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen i ca 9-10 minuter. De ska bli färdiggräddade runt om och mjuk/sega i mitten. Jordnötskakor med choklad gör sig bäst tillsammans med ett glas mjölk.


Gillar du att baka med jordnötssmör? Testa då Kladdkaka med jordnötssmör också
Men så gott!
Bra tips!