Jordnötscupcakes

Chokladmuffins, jordnötssmör

Jordnötscupcakes är saftiga chokladmuffins med bitar av choklad och en krämig jordnötsfrosting på det. Det är magiskt gott. Frostingen funkar också som fyllning till tårtor om man skulle vilja göra det. Jag lovar, med jordnötscupcakes på adventsfikat kommer du att göra succé.

Muffins
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1,5 dl kakao
2 dl strösocker
1,5 dl olja, vegetabilisk eller matolja
2 ägg
2 dl varm mjölk
2 msk starkt bryggkaffe
30-50g choklad, hackas i bitar

Jordnötsfrosting
2 dl jordnötssmör creamy
70g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
0,5 dl grädde
Salt, efter smak

  1. Muffins. Sätt ugnen på 200grader. Förbered en plåt med muffinsformar.
  2. Koka riktigt starkt bryggkaffe.
  3. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke.
  4. Rör i en annan bunke ihop ägg, olja och strösocker lite lätt.
  5. Blanda ner den torra blandningen i oljeblandningen.
  6. Sjud upp mjölk och blanda den med kaffet och rör ner i smeten. Rör tills den blir slät.
  7. Fyll formarna till hälften och strö choklad över dem.
  8. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter, kolla med en provsticka så att de är klara. Låt dem svalna helt.
  9. Frosting. Vispa jordnötssmör och smör krämigt och luftigt.
  10. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, grädde och salt. Vispa luftigt.
  11. Spritsa eller bred frostingen på muffinsarna och dina jordnötscupcakes är redo att serveras.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

Lämna ett svar