Hemgjorda glassbars

Hemgjorda glassbars är den perfekta efterrätten. Man behöver inte ens göra egen glass, det funkar utmärkt med köpt glass. Glass mellan två stycken mjuk/sega cookies påminner mycket om Ben n Jerrys glassbar “wich”, som jag älskar!

Cookies
Gör två satser av detta för att få marmorerade kakor. I den ena satsen byter du ut 1 dl vetemjöl mot kakao helt enkelt. Annars gör du precis lika. Detta är ett väldigt stort recept och det blir många kakor. Vill man så kan man göra en sats och dela på hälften, tillsätt då 0,5 dl kakao i den ena halvan.

150g smör
3 dl farinsocker
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonad
300g chokladbitar

  1. Sätt ugnen på 170 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Cookies. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Vispa smöret tillsammans med farinsocker, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt ägg och äggula och vispa det fluffigt och krämigt med elvisp.
  4. Blanda vetemjöl med bikarbonat och rör sedan ner det i smeten tillsammans med chokladbitarnaDegen kan bli rätt lös, så låt den vila i kylen under tiden som du gör den andra delen så blir den lättare att jobba med sen.
  5. Gör samma sats igen men byt ut 1 dl mjöl mot 1 dl kakao för att få den chokladiga delen av kakorna.
  6. Ta ungefär en halv matsked från varje smet och rulla ihop till en boll, lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i ca 7-10 minuter. Provgrädda gärna en kaka för att se hur mycke de flyter ut.
  7. Glass. Gör din favoritglass eller köp färdig, jag använde mig av gräddglass med chokladkross som jag stansade ut i lagomt stora bitar som passade mina cookies. Låt glassen tina lite och bred den sedan på en kaka och lägg sedan ihop dem två och två.

chocolate chip cookies

Gilla och dela gärna inlägget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *