Hemgjord kexchoklad

Hemgjord, kexchoklad

Att göra hemgjord kexchoklad är mycket enklare än vad man tror. Visst är lämpligt att köpa, men det är mycket roligare att bjuda på godis som man har gjort själv. Du behöver bara tre ingredienser och sen har du något som du kan imponera med.

Ett gäng smörgåsrån
Nutella eller nougat
200g mjölkchoklad

  1. Ta tre smörgåsrån, bred nutella eller smält nougat på dem och lägg ihop, toppa med ett fjärde smörgåsrån utan nutella. Upprepa dessa tills du har ca 6 st “smörgåsar“. Låt dom stelna i kylen i ca 30 minuter.
  2. Under tiden smälter du försiktigt mjölkchokladen. Smält chokladen i en djup skål så blir det lättare att doppa kexbitarna, använd två gafflar.
  3. Dela varje “smörgås” i tre – fyra delar med en brödkniv och doppa dem i mjölkchokladen och lägg på en bricka med bakplåtspapper. Låt chokladen sätta sig helt innan servering.
  4. Se så enkelt det är att göra hemgjord kexchoklad.
Gilla och dela gärna inlägget.
error

1 kommentar på “Hemgjord kexchoklad”

Lämna ett svar